mandag 7. februar 2011

Mat.

Alle er vi glad i våre små pelskledde venner. Vi gir dem det bare det beste, gir helle vårt hjerte,MEN har dere tenkt på hvor mye vi får fortallt om våre dyr som ikke stemmer? dette gjelder spesielt mat til gnagere dessverre er disse dyrene veldig utsatt på denne fronten. Vi får beskjed om at vi kan trygt fore på gnagerblanding til alle forskjellige gnager, du blir sett rart på med en gang du skal ha mat som ikke er blandings mat. Nå har jeg sett flere forskjellige slag med blandings mat med innhold av : Tørket banan ( som virker fettende på de fleste dyr og skal da derfor gis i moderate mengder ), rosiner ( mye sukker, dette også bare i moderate mengder. ) Og glem da for all del ikke nøtter ( som også virker fettende, også her skal det gis i moderate mengder.)  dette er det jeg ser på som de største bandittene i blandinger.

 Eksempel på mat, med ringer rundt  "banditene"
 Så vis du faktisk sitter å titter på en pose med blanding er dette bare en stor godispose, der de ender opp med bare å spise de gode bitene som ikke er bærer av de viktigste vitaminene, Dette blir det samme som du skulle ha spist små godt helle tiden. Hitill har jeg ikke gått inn på noen faktorer som omhandler FEIL foring..
  Feil foring er i hovedsak når du gir dyrene mat de verken tåller eller skal spise under NOEN omstendighet. Her kommer i hovedsak dårlig mat, GNAGER blandinger og billig mat inn i bildet. Alle vet at som regel jo mer mat koster både til menneske og dyr er 100 ganger bedre en den billige maten vi kan kjøpe. Så her vill det da bli Nærings innhold og pris gå hånd i hånd. Jeg sier ikke at alle dyre merker er bra til det og det dyret , men er så utrolig mange bedre alternativer til gnagerblandingene på mat-butikker, jo'a de er jo billige , men er det ikke da bedre å ha et friskt dyr du har i mange år?  en et med lav leve alder, smerter og innvendige skader ( som du  ikke ser, utnom at dyret viser agresjon ) pga du vill spare penger? derfor sverger jeg til bare ren pellets til mine dyr, ja dette finnes også i blandinger,men det blir som regel ikke spist for de har jo så mye annet som smaker bedre. Med ren pellets har du garantien at i hvær bit de spiser får de i seg den mengden vitaminer og mineraler som er anbefallt til akkurat ditt dyr.
Feil foring av dyr fører til så allt for mange livstruende skadder, som man som oftest ikke får gjort noe med,da blir gode råd dyre. 
Pelletsen til høyre er Oxbow.
Den til venstre er Beaphar Care +
     
 Det spiller også en stor rolle hvordan maten blir oppevart. her vill jeg på det sterkeste anbefalle luft tette beholdere, som holder på kvaliteten på foret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar