mandag 27. desember 2010

Ulv.


Okei, hva er egentlig problemet med ulv? er problemet at de jakter på vilt? så det da blir mindre på oss? eller hva er den største frykten?  Er det riktig at våre barn skal se i en bok å se at vi en gang hadde ulv i Norge,men vi syntes det gikk utover vår jakt kvote så nei vi måtte utrydde den.Jeg syns ikke det er riktig. Det er ikke så mye angrep av ulv, men når det først hender blir det stort slått opp i media.det meste av ulv som er her  streifer gjennom.Jeg syns det er helt feil at bare man ser en ulv skal den skytes, det er greit å holde det på et nivå så det ikke blir alt for mange , men den må få lov til å leve. Det er noen familie flokker i Norge. Men ikke mange, å de få som faktisk er blir sett stygt på av alle. De er en del av vår fauna akkurat som elgen er. Selvom det er mange elger som blir påkjørt av bil eller tog så bilene blir total skadd. En elg går faktisk også til angrep på folk vis den føler seg truet,men det blir det ikke satt ned veto om at alle skal skytes forde , men med en gang en ulv gjør noe , skulle de helst ha vært utryddet med en gang. Så vis du spør meg er det noe som ikke helt stemmer med den politikken her. Så er det da ikke bedre at vi bestemmer oss for å passe på så det ikke blir for mange av de. For så å lever i harmoni med dyret? Å nei jeg syns ikke det er riktig at hund i band på gårds plass skal bli tatt av ulv.

Ulven ble fredet i 1971. Inntil da var de viktigste årsakene til at bestanden i Norge var nesten utryddet var jakt og giftåte.Det har i løpet av de siste årene blitt avdekket tilfeller av ulovlig jakt. Der både snikjakt og giftåte har blitt benyttet.Bestanden blir i dag kontrollert gjennom lisensfelling og på behovet for å redusere skader.
-I 1845 ble det innført statlig skuddpremie frem til 1960 var det lov å jakte helle året.
-Bestanden hadde en vekst i 1990, men siden 2000 har den vært liten.
-Pga at det er dårlig med innblanding av nye slekter er det lite av nye arve egenskaper , noe som kan gjøre at nye individer ikke kan leve på sikt.
-Det er fast satt at det skal være 3 kull med ynglinger i områdene for ulv.
- I Norge er det registrert 25-26 forkjellige individer vinteren 2008/2009.
-3 Hell norske familie grupper. Og sånn ca 3-4 streif individer.

2 kommentarer:

  1. Jeg er helt klart for å bevare ulven! Liten tvil om det:o)

    SvarSlett
  2. Hei! Stikker bare innom for å ønske deg godt nytt år:o)

    SvarSlett