tirsdag 23. november 2010

Dyreforsøk.

Dyreforsøk.
Flere en bare jeg som syns det minner litt om de forsøkene Hitler gjorde med jøder under 2 Verdens krig?
 
Dyreforsøk er mye mer utbredt enn mange tror.
 
Sminke blir ofte testet på kaniner eller marsvin, der de drypper dråper av test veske i øyene på kaninen eller smør det på marsvinets slimhinner. Den smerten det fører med seg kan man egentlig bare tenke seg til.
Dyr blir brukt for at vi skal holde oss friske eller for at vi skal få sminke. Er utseende mer viktig en smerte og redsel. Man skulle tro det ringte noen små bjeller når de i 1978 trakk tilbake et legemiddel for det var skadelig for mennesker, men hadde funket helt fint på testene utført på dyr. Denne medisinen mot leddgikt smerter viste seg å heller gi ny smerter nedover siden på kroppen, så pasienter som hadde brukt produktet måtte måle nyrefunksjonen to år etter avlutet bruk av medikamentet. Er da dyre forsøk så trygt som de skal ha det til? Det har også blitt advart mot talkumpulver etter det havnet under lupen når det hadde vært 8 dødsfall, grunnet innpusting av pulveret men dette vistes ikke når de fikk rotter til å puste inn 6 000 ganger mer en hva et spedbarn blir utsatt for.
  Her sitter vi på skolen og lærer om hvordan Hitler behandlet jøder i konsentrasjons leirer, mens mye av det samme hender i livet til uskyldige forsøks dyr. Det som ikke mange tenker på er jo at dyr kan kjenne lukten av død. Det er jo ikke så uvanlig at dyr dør under forsøkene, eller det er meningen at de skal dø. De andre dyrene kjenner denne spesielle lukten av klærne til en forsker når de skal hente andre dyr, dette fører til frykt og panikk.
imagescaaplktp

 
Fakta om kosmetikk forsøk:
-         Det blir ikke utført dyreforsøk av kosmetikk i Norge, dyreforsøk blir heller ikke ordinært brukt i kosmetikkproduksjon.
-         Alt av kosmetiske produkter inneholder produkter som en gang i tiden har blitt testet på dyr.
-         I produksjon av nye produkter er det noen tilfeller de må bruke dyr i forsøk for å finne ut om et produkt er trygt. Meningen til kosmetikk produsentene er at dyre forsøk kun skal brukes vis andre metoder ikke er mulig.
Men er det sant som produsentene sier eller foregår det mye mer bak kulisene som man ikke får vite?
100 millioner dyr blir brukt på lands basis vært år til dyreforsøk, der 0,1 % blir brukt i kosmetikk industriene. Dette vill si at det dør 100 000 dyr i kosmetikkens tjeneste. Det finnes blant annet forsøk der Som nevnt over blir dryppet kjemikaler i øyet til kaniner når dette forsøket pågår får ikke kaninen beveget, ettersom den er spent fast i leir remmer. Dette forsøket varer i dager til måneder. Eller hud test, der man fjerner hår eventuelt hud fra dyret der teststoffet påføres. Såret blir bandasjert det hender også at sårene bare forblir åpne , da blir dyret holdt i ro med gips.
 
 En vannlig test metode er der man skal finne ut hvor mye kjemikalier en gruppe må utsettes for. Der alle dyrene dør på dose en, jobben går da mot å komme ned på 50 %. Dette utføres ofte ved forgifting, det blir da problemer med å puste, anfall av krampe og store smerter.
   Men det finnes sminke kjeder som ikke selger sminke der råstoffene har blitt testet på dyr. Body shop bruker ikke råstoffer som har blitt testet på dyr de siste 5 årene. Nectar er mye strengere de bruker ikke råstoffer som noen gang har blitt testet på dyr.
 
Så hva skal egentlig til for at det skal bli slutt på dyreforsøk??

Fakta kilde : NOAH for dyrs retigheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar