onsdag 3. november 2010

Pelsdyr oppdrett.

Det kan virkelig ikke passe bedre en å skrive noe om dette temaet. Nå når de endelig har funnet ut at de skal gjøre noe med dette. I mine øyer finnes det ikke noen være form for dyremishandling en akkurat pelsdyrenes hverdag, bare for at folk Skal kunne kle seg i andre sin pels, som faktisk har blitt lagd for å sitte på dyret helle tiden. Ikke for at vi mennesker skal sette oss selv over andre vesener på denne jord bare for at vi er større å kan fortelle hva vi vill eller ikke vill! Dette må virkelig bli stoppet.

Litt info om pelsdyrenes tilværelse. Skrevet av meg.

Det er en kjensgjerning at pels har blitt brukt i flere hundre år, men dette var før det kom andre materialer på markedet som er like varme som pelsen er. Er det ikke snart på tide at "fine" damer skal henge fra seg pelsen å kjøpe frakker i kunst materiale? Så dyra slipper å lidde for at folk skal holde varmen. Vi sender penger til u-land for å hjelpe. Men hva med dyrene som sliter for en pels jakke. 800.000 dyr blir drept vært år i pels industrien , rev og mink er de mest vannlige dyrene man kan finne i oppdretts farmer. Reven er i vill tilstand et streif dyr som har store områder der den jakter. Hva hender med disse instinktene i fangenskap? Det er mange tilfeller av stor frustrasjon blant dyrene når det er oppsyn på farmene. Dyrene har i mange tilfeller begynt å gnage på seg selv, spise på andre eller også dreper sitt eget avkom.. Når ville dyr ikke får være i fred med avkomet eller føler at de er i en stresset situasjon dreper den sine egne valper. I vill tilstand ville reven lagd seg et hi under bakken der valpene hadde blitt fostret opp. Men i et bur er dette umulig. Mink er som lik reven. Mink har også et streif område, men streif området til en mink er langs vannet. De blir omtalt som en art som er avhengig av vann. Minken er våken ca 6 timer. Der mye av de timene blir brukt til tvangsadferd som viser at dyret er utilpass i sine omgivelser i et bur.
pelsrevenjpglarge

   
Burene som dyrene blir holdt i måler 75x75x100 cm. Reve valpene blir avlivet rundt 7 måneders alder, minken rundt 6 måneder. Andre dyr som også blir brukt til pels er: kaniner, chinchilla og ilder. Norge står for 19% av oppdretten av rev til pels og 1% av oppdretten av mink. Det er flere land som har gitt seg med oppdrett av pels dyr eller er på god vei. I Østen blir det også brukt både hund og katt til pels, de blir behandlet på akkurat samme måtte. Oppdretterne for ca 50 millioner vært år som er rene overføringer?
 pelsnoahpelsindustridc3b8dereverEr det dette vi vill støtte for å holde oss varme?

Fakta kilder : http://www.dyrsrettigheter.no/.

4 kommentarer:

  1. Er helt enig med deg! Vi har hatt stooor utvikling siden mennesket måtte ikle seg pels for å holde varmen. Nå bruker de det ikke engang til det formålet.På en merkelig og uforstående måte, har de en ide om at de er fine i pels... Se det for deg: pels og stilett? Spørsmålet er da, hvorfor pine og plage andre fra skaperverket, og tro man pynter seg????? Smakløst! Tror mote skaperne har en jobb å gjøre, folk lytter til disse!!!!

    SvarSlett
  2. Lenge leve pelsdyroppdrett! :-D
    Den e ikke stoppa enda, e den væll? ;-)
    Kjæms alltid d å eksister :-)

    SvarSlett
  3. Jeg har aldrig sagt den er stoppet, men er nå folk som faktisk bryr seg å gjøre det de kan for å få gjort noe med det. Jeg hater hvordan dyrene blir behandlet og Syns det er kvalmt bare å tenke på at folk går rundt med lik , men opp til hvær enkelt person dette. Om de syns lik er fint å kle seg i eller ikke.

    SvarSlett